Sunday, 11 June 2017

SGShop Malaysia 10xRM100 Shopping Credit Giveaway by Iman Abdul Rahim

Assalamualaikum.
Siapa je tak kenal Mommy Maysaa yang gorgeous and fans of #boatnoodle ni? Iman Abdul Rahim, wife to Ahmad Marwan and Mommy to Imaan Maysaa. Mommy Maysaa ni Bachelor of Electronis and Computer Information Engineering. Mommy Maysaa ni selalu share and tak lokek ilmu langsunng. Rajin share apa yang dia pakai for her skincare and makeup. Dia share and review tapi guna duit sendiri okay! Takdenya dapat bayaran, honest review gitewww!
Sekarang ni Iman ada buat giveaway SGShop Malaysia, mana tahu rezeki korang dapat RM100 credit shopping dekat SGShop Malaysia ke kan? Siapa je nak bagi woi? Rugilah tak join! 
Aku adalah seorang yang suka online shopping. Jenis nak barang tapi barang kena datang kat aku. Haha faham tak? Come baby come to mommy! Giteww kau, class ke tidak?
Pernah dengar laman web Taobao tak? Laman web Taobao ni menyediakan perkhidmatan jualan dimana kita boleh beli barang dalam kuantiti yang sikit, senang cerita dalam runcit takpun retail. Tapi harga yang ditawarkan macam tak masuk dek akal! Sebab apa? Sebab barang semua cantik and nampak mahal woi. Boleh beli satu satu item dengan harga yang lebih murah. Haa siapa je taknak kan?
Tapi kalau guna website Taobao ni agak susah sikit. Sebab dalam bahasa Cina. Dah jadi satu hal pulak kan tak faham tapi jangan risau, sekarang dengan adanya website SGShop Malaysia ni korang tak perlu risau dah. Semua jadi mudah!
MACAM MANA NAK SHOPPING?
Mudah je. Pertama sekali korang kenalah pergi website SGShop Malaysia ni. Lepastu korang kenalah REGISTER. Korang masukkan details korang contohnya alamat emel, username,password and nombor phone untuk verification code. Senang kan? Haa cepat pergi register and shopping puas puas dengan harga yang murah gila! Semua akan jadi mudah and menyenangkan. So apa je yang aku nak grab if dapat RM100 Shopping Credit Giveaway by Iman Abdul Rahim , so here we go!


Since sekarang ni berjinak jinak dengan makeup, so i need more brush makeup! #gilabrush

My real technique dah tertinggal dekat Port Dickson tahun lepas, nak beli baru yang original dah tak mampu, YANG GINI PUN JADILAH ASALKAN BRUSH!

Why not kan, takde warna hitam langsung my sport shoes. So kita cuba nak grab yang ni! Fav sangat sebab kat rumah ada warna lain dah -.-

Sebagai seorang student, amat memerlukan hanbag okay! Bersepah event tapi dah bosan pakai handbag yang sama, Fav handbag pun dah lunyai. Ugh!

Yang ni sebab comel and vitage, tu pasal nak HAHAHA Cantik plus comel plus i nak okay!

Acrylic organizer ni mesti ramai yang nak kan? Cantik! Kalau beli kat igshop, mau cecah RM45++, kat SGShop baru Rm12++ tau, jimat kan?

Oh lupa! Apa yang aku tahu pasal SGShop Malaysia ni ialah,
SGShop ni lebih kurang macam supplier takpun orang tengahlah. Hehe contohnya bila kita beli 10 barang dari berlainan vendors dekat SGShop ni, korang jangan risau barang yang korang order tu takkan sampai asing asing or kena buat payment berasingan. Tak okay?
Semua barang yang 10 barang korang order dari 10 vendors berlainan tu akan dihantar ke warehouse SgShop dekat China. Bila satu persatu barang tu sampai dekat warehouse SgShop, korang akan dapat notification tau samada melalui email or sms. So takpayah rasa risau "BILA BARANG AKU NAK SAMPAI WOI?!"
Tapi makesure dulu bila nak add to cart, cost domestic shipping ke China or SGShop warehouse tu free or RM0.00. Jadi korang tak perlu bayar cost shipping ke warehouse, korang cuma perlu bayar cost shipping ke Malaysia je! Tapi, prefer shipping ke Malaysia tu guna Sea Shipping sebab lebih murah!
So far, tu jelah rasanya entry kalini. Hopefully ada rezeki menang giveaway Iman Abdul Rahim. Moga murah rezeki Iman satu family!
Toodles!❤

2 comments:

  1. assalamualaikum,
    singgah blogwalking dari GA yang sama

    https://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/06/sgshop-malaysia-10xrm100-shopping.html

    ReplyDelete