Thursday, 8 June 2017

Perasaan

Assalamualaikum.
Entry yang lepas banyak lagi belum publish. Satu satu aku buat scheduled nak publish bila. Jadi stock kan, mana tahu mood nak berblog hilang nanti ada gaklah update tu semua. Takpa, kita slow slow ye. InshaAllah nanti adalah entry entry yang aku janjikan tu. Stay tuned je
Perasan tak, kita ni kadang kadang tak faham perasaan sendiri. Tapi kita cuba nak faham perasaan orang lain. Kenalah tu dengan title entry kalini. 
→Pernah tak diberikan harapan lalu ditinggalkan?
→Ditinggalkan lalu datang kembali?
Tipulah kalau kata tak pernah. 
This is a serious question. 
Can you unloved a person? 
I asked because I unsuccessfully unloved a person. To be honest, I'm still inlove with that guy. 
Orang selalu cakap "bila sayangkan seseorang, sayanglah LillahiTaala. Ikhlas. I hold myself back a lot, istighfar. I've been thinking about us, our family and our future
Loving someone you dont see everyday is not a bad thing. Its just a proof that love is not in sight but in heart. Yes, thats true. As far as I know, I used to say that.
Satu perhubungan mesti ada penghalang atau dugaan. Ada yang berminat dalam diam. 
Harapan.. Perkataan ni sakit to some people sebab pernah berharap dekat someone tapi apa yang kita harap tu tak menjadi langsung. Kadang kadang berharap dekat someone yang tak menjadi tu boleh membuatkan kita terus tawar hati dan takde perasaan. Senang cerita, berubah jadi heartlessimageKita rasa kosong, kosong yang amat sangat. 
Tanya dekat diri sendiri, "kenapa berharap?"
Sebab orang tu bagi kata kata manis?
Sebab dah sayang, mestilah mengharapkan yang terbaik.
Sebab kau percayakan dia?
Orang yang memberi harapan pulak, 
Kenapa bagi harapan?
Memang sayang tapi tak kesampaian, macam tu?
Atau confused?
Bila dah percayakan someone, mestilah kita ada harapan kan? Bila dia kata "iloveyouforever", kau pun cair walaupun kau takboleh ramal masa hadapan nanti macam mana. Bila dia kata nak kahwin, alahai lagilah cair betul tak? Tapi kata sekadar kata. Kau pun mengharap suatu hari nanti dia akan masuk meminang. Tapi mana effort? Cara paling senang untuk elakkan daripada patah hati sebab diberikan harapan ialah jangan mengharap!
Mudahnya berkata kan? Cakap tu senang. Bila dah jatuh hati, apa pun boleh. Bila dah buta cinta apa pun kau percaya. Gajah terbang sekalipun kau percaya. If you were ever hurt because someone gave you hope, give yourself time. Time to heal and time to trust again. All you need is TIME. If you cant no longer feel anything after you've been let down by someone who gave you hope, someone will come along and make you feel something again. To hope and to be let down by its painful but you have to give other people chance and maybe next time you learn not to put so much hope. 
Me? 
Pernah memberi harapan, diberi harapan, mengharap dan juga berharap. So, basically dah rasa semua. Everynight I think about all the mistakes I've made and how much I regret making those decisions because my life could have been different.Sekarang ni choose wisely, kalau rasa berbaloi untuk habis tenaga beri effort pada yang tak sudi, go ahead. Kalau rasa hambar, move on learn more new thing okay?
Not everyone who started with you will finish with you.
P/S : Awak, semoga dipermudahkan segala urusan, terimakasih untuk semuanya.
Toodles!❤

2 comments:

  1. sakitnya rasa tu, insyaAllah ada hikmah semua ni kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah ada hikmah sebalik semua ni. Doa yang baik baik, maka yang datang pun baik baik.

      Delete