Tuesday, 20 June 2017

YouthsToday

Assalamualaikum.
Need Sponsor? Click!
Busy betul baru first week masuk semester baru, dah ada assignment and project event yang kena handle. Assignment tu okay je nak buat, as long faham apa topic yang belajar and inshaAllah boleh jawab. Janji kena baca notes. Giteww je. 
Tapi, kalau project and event ni alahai lemah lutut oi. Lagi lagi bila kena pegang jawatan yang tinggi dalam event tu. Kena fikir pasal belanjawan semua, mana nak cari sponsor kan? Nak harap duit kita yang student ni, ala sedih gaklah sebenarnya. Nak kenakan bayaran dekat student lagi boleh tapi tak sampai ati kalau bawha RM5 tu oklah kot, tapi kalau dah mencecah atas RM10? Uish tak sampai hati tau! Kita as student ni pun kadang kadang tak cukup duit dalam poket nak makan, inikan lagi nak hulur duit as sumbangan or sponsor, betul tak?Ni aku nak share satu platform yang menyediakan pelbagai syarikat atau jenama ataupun keperluan yang korang perlukan untuk sponsor atau beri sumbangan dalam event mahupun projek korang! 
Sekarang, tak perlu risau macam dulu. Ke hulu ke hilir cari sponsor or orang yang sudi beri sumbangan bagi event ataupun project yang nak dijalankan. Semuanya jadi mudah dengan YouthsToday! Thanks YouthsToday sebab memudahkan kerja kami!Takde masalah nak garu kepala dah fikir mana nak cari sumbangan and sponsorship. Tinggal click je YouthsToday and create account/profile. Mudah kan?
Siapa ni? 
Inilah CEO dan founder kepada YouthsToday. Merupakan pemegang Bachelor Degree in Computer Science. Beliau merupakan pemenang Anugerah Top 40 dibawah 40 majalah prestij dan juga ICT terbaik di rantau ASEAN. Jazz merupakan seorang usahawan sosial, ahli strategi dan juga merupakan tokoh inspirasi bagi membantu golongan muda  untuk berkembang dengan lebih maju dan berpotensi tinggi untuk capai impian mereka. Beliau juga telah berjaya melancarkan lebih daripada 1500 projek pembangunan belia diseluruh negara dan juga telah memberikan inspirasi kepada lebih 500 000 belia di MalaysiaWah bukan mudah nak berjaya dan ada di puncak yang tinggi kan? Tapi berkat usaha beliau, kini beliau berjaya dan telah menolong ramai belia muda untuk berkembang dengan lebih maju. 
YouthsToday merupakan satu platform pemadanan kelab dan persatuan penajaan masyarakat dengan pelbagai jenama. Ia juga membantu beribu ribu projek pelajar untuk mencari penaja yang sesuai dan terbaik bagi membantu meningkatkan aktiviti pelajarSehingga kini, YouthsToday mempunyai lebih daripada 50 buah kolej dan universiti, serta lebih 200 00 pengguna dan telah berjaya meningkatkan $100 000 untuk disalurkan kepada pelajar! Fuhh banyak tau!
Okay banyak dah info aku bagi ni hahaha takpa lepasni korang just click LINK YOUTHSTODAY and register. Next entry aku ajar step seterusnya. 
Toodles!❤

Monday, 19 June 2017

Random Update

Assalamualaikum. 
Kejap je dah nak ke penghujung Ramadhan. Pantas masa berlalu. Moga kita diberi kesempatan bertemu bulan Ramadhan yang akan datang
♥♥♥iheartpictures♥♥♥
So korang ni dah lengkap persiapan menyambut Hari Raya Aidilfitri?image Mesti meriahkan?
Sejujurnya tahun ni tak terasa sangat mood nak raya. Mungkin sebab banyak hal yang kena settle. Plus kekangan masa untuk diri sendiri. Ni baru ada masa yang terluang nak update blog. Godek godek email then tergerak hati nak update new entry. So ya, actually ada entry yang tengah berbaris untuk publish tapi aku hold dulu since nak beri laluan bulan Syawal. 

Cari mood raya kejap kan. Cuti semester pun dah tamat semalam. Sepatutnya harini aku dah naik new semester tapi disebabkan ada urusan lain, so its okay chill duluMengada sangat kan? Waktu cuti semester haritu, aku ada godek godek sikit nak update entry apa lepasni kan? InshaAllah lepasni kita focus on skincare kot. 
Hahaha. Nampak sangat tak decide lagi. 

Maybe aku akan publish entry persiapan raya atau situation in first Syawal? Amacam? 
Takpun, aku buat entry pasal short vacation ke...

Takpalah tengok je macam mana nantiDoa doakanlah aku rajin huhu.

Toodles!❤

Sunday, 18 June 2017

GIVEAWAY RM1000 BY SOLEHAH SHAMSUDDIN & SGSHOP MALAYSIA

Assalamualaikum.
Wah makin rajin join giveaway hehe. SGShop pun boleh tahan bermurah hati nak bagi credit dekat member SGShop. Tapi bukan semudah tu je tau nak dapatkan credit SGShop yang bernilai RM100 tu. Ada syarat syaratnya, mudah je. 
Pernah dengar laman web Taobao tak? Laman web Taobao ni menyediakan perkhidmatan jualan dimana kita boleh beli barang dalam kuantiti yang sikit, senang cerita dalam runcit takpun retail. Tapi harga yang ditawarkan macam tak masuk dek akal! Sebab apa? Sebab barang semua cantik and nampak mahal woi. Boleh beli satu satu item dengan harga yang lebih murah. Haa siapa je taknak kan?
Tapi kalau guna website Taobao ni agak susah sikit. Sebab dalam bahasa Cina. Dah jadi satu hal pulak kan tak faham tapi jangan risau, sekarang dengan adanya website SGShop Malaysia ni korang tak perlu risau dah. Semua jadi mudah!

First sekali, korang kenalah letak banner giveaway ni dekat blog korang. Kalau tak, macam sia sia je. So sila copy banner and backlink kan ke tuan tanah kedaung yang buat giveaway okay? 
Lepastu, korang cuma perlu bagi username SGShop korang, manalah tahu rezeki korang dapat credit RM100 tu, senang kerja pihak SGShop nak bagi credit tu. Haa giteww! Kita memudahkan kerja oranglain okay
USERNAME SGSHOP
NauraNadhifa
Korang kena follow blog Solehah Shamsuddin lepastu bagilah id blog korang. Macam aku buat kat bawah ni okay. Mudahkan kerja tuan tanah kedaung kan lebih baik. 
ID BLOG
Zaaa Nsyr
Settle part blog, korang kena add Facebook Solehah Shamsuddin dan macam biasa, bagi username fb korang. Senang tuan tanah kedaung nak check nanti.
FACEBOOK
Zazakiyah Nasyari
Last sekali..... Follow instagram SGShop dan instagram Solehah Shamsuddin.
INSTAGRAM
zaaaansyr
Dan siap!Mudah kan? So apalagi, jom join, mana tahu ada rezeki korang menjelang Syawal ni kan? Gdluck!
Toodles!❤

Thursday, 15 June 2017

Jana Pendapatan Walaupun Seorang Pelajar?

Assalamualaikum.
Relaks dulu. Baru ada mood nak update. NgehngehAda je entry bersusun kat post tu, tapi ada yang masih jadi draft and ada yang dah schedule bila nak timbul. So bersabarlah menunggu. Nak update blog ni bukan sesuka hati nak update, kena ada mood kalau tak entah apa apa aku cerita. 
Macam mana aku jana pendapatan, yelah aku ni pun masih belajar. Masih dibawah tanggungan ibu bapa. Tapi dengar cerita nak keluar kereta sendiri. Haaa sudah!Siapa buat cerita ni?!
Siap kata I ada sugar daddy, jadi anak ayam Dato'. Amboi amboi amboi *melodi lagu altimet. Tak baik tau cakap macam tu. Iols  masih ada mak ayah yang boleh bagi makan, tanggung hidup I cukup je hidup je dah 19tahun ni.
Gitewwww kau! Class ke tidokkk?
Yang tak boleh blah pulak jadi isu  yang leklek pakai baju murah tudung biasa beg biasa pasar malam ni boleh keluarkan kereta. Diknon, rezeki tu Allah yang bagi. Ajal maut jodoh rezeki semua Allah yang bagi. So, please jangan sibuk nak mempersoalkan. Percaya, setiap manusia ada rezeki masing masing. 
To be honest, aku mula ceburkan diri dalam bidang perniagaan sejak form 3, umur aku 15tahun. Haa camtulah. Mula mula berjinak jinak dengan dropship dulu. Bukan terus ada modal terus gah kau ambil stock jual itu ini. Ada je cabaran masa jadi dropship, gigihlah buka account bank semata mata nak tunjuk yang aku serious dalam businessBukan senang okay nak dapat kepercayaan dari orang sekeliling lagi lagi orang yang tak pernah kenal kita. Kena belajar dalam susun ayat, writing semua. And paling penting kena selalu positive, have a positive mind. InshaAllah semua dipermudahkan. Jangan busuk hati and dengki dekat orang lain. Rezeki kita masing masing berbeza
Lepas dah stabil jadi dropship, mula keluarkan brand sendiri. Mula buat research nak jual apa. Nak keluarkan apa untuk brand sendiri. Macam macam hal kena fikir. Dari mula sampai akhir, kena siap sedia hadap risiko. Aku pilih untuk focus dalam bidang tudung. Mula keluarkan collection brand sendiri. Kalau ingat balik waktu mula mula nak produced, mashaAllah menitis airmata. Ke hulu ke hilir masuk gudang masuk store room survey kain and color. Bukan setakat tu je, kena ambil kisah pasal kualiti. Takkan baru sekali pakai dah koyak. Bab tailor pulak, berpeluh dari Ampang ke Shah Alam cari tailorNak tempah label lagi, yaAllah design sendiri. Bergaduh jugaklah nak design itu ini.
Penat memang penat, tapi taktahu nak kata apa. Nak ada income sendiri kan? Kena hadaplah. Sekarang aku mulakan balik business aku, ada buat partner dengan kawan rapat jual kosmetik, check their on ig @Click Here! Harga semua so far alhamdulillah murah, mampu milik. Selain tu, aku ada business aku sendiri, nanti aku akan update dekat navbar aku letak terus code and cara order. 
So yaaa, lets end the entry!
Toodles!❤

Sunday, 11 June 2017

SGShop Malaysia 10xRM100 Shopping Credit Giveaway by Iman Abdul Rahim

Assalamualaikum.
Siapa je tak kenal Mommy Maysaa yang gorgeous and fans of #boatnoodle ni? Iman Abdul Rahim, wife to Ahmad Marwan and Mommy to Imaan Maysaa. Mommy Maysaa ni Bachelor of Electronis and Computer Information Engineering. Mommy Maysaa ni selalu share and tak lokek ilmu langsunng. Rajin share apa yang dia pakai for her skincare and makeup. Dia share and review tapi guna duit sendiri okay! Takdenya dapat bayaran, honest review gitewww!
Sekarang ni Iman ada buat giveaway SGShop Malaysia, mana tahu rezeki korang dapat RM100 credit shopping dekat SGShop Malaysia ke kan? Siapa je nak bagi woi? Rugilah tak join! 
Aku adalah seorang yang suka online shopping. Jenis nak barang tapi barang kena datang kat aku. Haha faham tak? Come baby come to mommy! Giteww kau, class ke tidak?
Pernah dengar laman web Taobao tak? Laman web Taobao ni menyediakan perkhidmatan jualan dimana kita boleh beli barang dalam kuantiti yang sikit, senang cerita dalam runcit takpun retail. Tapi harga yang ditawarkan macam tak masuk dek akal! Sebab apa? Sebab barang semua cantik and nampak mahal woi. Boleh beli satu satu item dengan harga yang lebih murah. Haa siapa je taknak kan?
Tapi kalau guna website Taobao ni agak susah sikit. Sebab dalam bahasa Cina. Dah jadi satu hal pulak kan tak faham tapi jangan risau, sekarang dengan adanya website SGShop Malaysia ni korang tak perlu risau dah. Semua jadi mudah!
MACAM MANA NAK SHOPPING?
Mudah je. Pertama sekali korang kenalah pergi website SGShop Malaysia ni. Lepastu korang kenalah REGISTER. Korang masukkan details korang contohnya alamat emel, username,password and nombor phone untuk verification code. Senang kan? Haa cepat pergi register and shopping puas puas dengan harga yang murah gila! Semua akan jadi mudah and menyenangkan. So apa je yang aku nak grab if dapat RM100 Shopping Credit Giveaway by Iman Abdul Rahim , so here we go!


Since sekarang ni berjinak jinak dengan makeup, so i need more brush makeup! #gilabrush

My real technique dah tertinggal dekat Port Dickson tahun lepas, nak beli baru yang original dah tak mampu, YANG GINI PUN JADILAH ASALKAN BRUSH!

Why not kan, takde warna hitam langsung my sport shoes. So kita cuba nak grab yang ni! Fav sangat sebab kat rumah ada warna lain dah -.-

Sebagai seorang student, amat memerlukan hanbag okay! Bersepah event tapi dah bosan pakai handbag yang sama, Fav handbag pun dah lunyai. Ugh!

Yang ni sebab comel and vitage, tu pasal nak HAHAHA Cantik plus comel plus i nak okay!

Acrylic organizer ni mesti ramai yang nak kan? Cantik! Kalau beli kat igshop, mau cecah RM45++, kat SGShop baru Rm12++ tau, jimat kan?

Oh lupa! Apa yang aku tahu pasal SGShop Malaysia ni ialah,
SGShop ni lebih kurang macam supplier takpun orang tengahlah. Hehe contohnya bila kita beli 10 barang dari berlainan vendors dekat SGShop ni, korang jangan risau barang yang korang order tu takkan sampai asing asing or kena buat payment berasingan. Tak okay?
Semua barang yang 10 barang korang order dari 10 vendors berlainan tu akan dihantar ke warehouse SgShop dekat China. Bila satu persatu barang tu sampai dekat warehouse SgShop, korang akan dapat notification tau samada melalui email or sms. So takpayah rasa risau "BILA BARANG AKU NAK SAMPAI WOI?!"
Tapi makesure dulu bila nak add to cart, cost domestic shipping ke China or SGShop warehouse tu free or RM0.00. Jadi korang tak perlu bayar cost shipping ke warehouse, korang cuma perlu bayar cost shipping ke Malaysia je! Tapi, prefer shipping ke Malaysia tu guna Sea Shipping sebab lebih murah!
So far, tu jelah rasanya entry kalini. Hopefully ada rezeki menang giveaway Iman Abdul Rahim. Moga murah rezeki Iman satu family!
Toodles!❤

Saturday, 10 June 2017

Skincare Routine

Assalamualaikum.
So today nak share sikit pasal pemilihan produk untuk kulit muka tak kiralah untuk makeup ke skincare routine. Semua aku nak cerita kat entry ni.
To be honest, aku bukanlah perempuan yang 24hours makeup and jaga muka sangat. Nak kata flawless tu lagilah jauh. Sebab aku ni ada malasnya sikit. Ikut mood tapi kadang kadang sedar diri dahlah tak berapa lawo, pemalas pulak so kena jaga kebersihan. Giteww!
Kulit muka aku ni takdelah sesuci mana, ada je wrinkles kat mata, eyebag pun ada lagi lagi bila dekat final. Takyah ditegur, memang sentiasa menemani. Memandangkan kulit muka aku ni ada banyak masalah, aku kena betul betul menitikberatkan produk yang aku nak guna. Aku akan belek and ambil tahu ingredients produk tu. Yelah kita nak tepek kat muka, kalau ingredients tak sesuai dgn kulit muka lepastu main tepek je haa amik kau buruk jadinya muka. Minta simpang!
Tapi Alhamdulillah sekarang okay dah. Tak teruk macam dulu cuma sekarang nak hilangkan parut and sunburn. Actually bila korang nak cuba produk apa apa, korang boleh je request sample dekat website diaorang. Jangan malu jangan segan. Free pun ye, dapat tahu mana yang sesuai dengan kulit korang pun ye. Jimat! So, bagi yang rasa macam membazir nak beli set ke apa, request je sample okay? Kalau takde sample, korang carilah trial kit punya. Tak mahal mana pun tau. 
♥♥♥iheartpictures♥♥♥
Lagi satu, makesure korang tahu jenis kulit muka korang tu apa. Memudahkan korang untuk beli and pilih produk yang sesuai. Jangan main sebat je lepastu tepek kat muka. Eh jangan okay! Kang tak pasal pasal naik jerawat sana sini, kulit mengelupas. Haa siapa susah? So please, kenal dulu kulit muka korang jenis apa. 
Macam Mana Nak Tahu Jenis Kulit?
First sekali, basuh muka korang macam biasa. Tunggu dalam masa 30minit hingga 1 jam. Jangan apply apa apa lepas basuh muka tu. 
Lepas dalam 30 minit or 1jam tu kulit muka korang berminyak, kulit korang jenis oily
Tapi kalau rasa kering, tu jenis kulit dry. Kalau T-zone je yang rasa berminyak and part lain biasa je cam okay je, tu combination skin
Habis kalau rasa okay je kulit, tu maknanya kulit korang okay je normal. You're very lucky okay babe!
Kalau rasa korang beli produk dekat drugstore or outlet satu brand tu confirm ada salesgirl. Ye ye je aku label salesgirl sukahati je kan!
Korang mintalah tolong diaorang yang sentiasa berdiri tanpa jemu senyum sambut korang masuk tu. Minta suggestion. Mesti diaorang tengok and bagitahu jenis kulit korang apa and apa yang sesuai untuk masalah kulit korang. Giteww! Sekali lagi, jangan malu jangan segan HAHAHA buat muka tembok pun takpe. 
Okay, next entry sambung. Kemain kan nak berpart part sekarang.
Toodles!

Friday, 9 June 2017

Althea Malaysia Giveaway Raya 2017

Assalamualaikum.
Bagi yang kaki shopping barang barang makeup ataupun skincare Korea, boleh terus CLICK okay? Berita gembira buat korang yang obses dengan produk Korea sebab....
Tadaaaaaaaaaaa!
Siapa yang pernah shopping dekat Althea Malaysia ni mesti tahu kan packaging diaorang macam mana. Sangat cantik dengan kotak pink lagi, nampak exclusive! Plus, dengan kotak tu jugak korang boleh jadikan tempat simpan makeup or aksesori. Packaging yang sangat berkualiti. Tak tipu, memang berkualiti and nampak sangat yang Althea Malaysia ni menghargai customers K-Beauty Lovers ni tau. 
Apa yang seronok kalau korang shopping di Althea Malaysia waktu Ramadhan ni ialah, korang akan dapat barang korang tu dalam packaging "Limited Edition Ramadhan Box". Ish geram! Dahlah cantik, harga berpatutan pulak tu kalau shopping abive RM99 dapat free shipping lagi. So apalagi, mari berjemaah shopping dekat Althea Malaysia okay!
Dan..
Yang bestnya, sekarang ni Althea Malaysia ada buat Raya Giveaway Festival. Seronok sebab kita akan dapat freegift tapi kita boleh pilih apa yang kita nak! Eh bahagia kan? Seronok sangat. Bagi K-Beauty lovers tu bolehlah click link tu okay. 
Ni antara pilihan Althea Malaysia giving away free gift untuk siapa siapa yang shopping kat website diaorang. Tak silap ada 9 pilihan. Semua worth it tau! Korang dah siap added to the bag, korang boleh pilih freegift mana yang korang nak! Ni antara cara Althea Malaysia appreciate their customers. Bestnyaaaa. So, siapa siapa yang nak melawa di pagi raya, cepat terjah website ALTHEA MALAYSIA okay! 
Jadi apalagi? Haa marilah terjah okay! Salam Ramadhan!
Toodles